The 30-year-old Fintech

Idella bestaat in 2017 dertig jaar. Vanaf de oprichting gelooft zij in langdurige relaties met zowel medewerkers als klanten. Idella is trots te kunnen zeggen dat alle begonnen projecten altijd zijn – en worden – afgemaakt.

The 30-year-old Fintech

  • In 1987 creëren Fred Meertens en Tom Hegeman het IT bedrijf Piramide Groep. “Wij maken maatwerk weer betaalbaar” was het motto waarmee de markt betreden werd met 4GL oplossingen.
  • In 1989 komt Bart Cornelissen aan boord. Hij brengt een deelnemeradministratie- en portfoliomanagementoplossing mee, die hij eerder met zijn vader ontwikkelde voor Equity & Law. De oplossing sluit perfect aan in de financiële sector. Gedurende de jaren die volgen groeit het bedrijf gestaag.
  • In 2013 wordt Innovact overgenomen waarmee een volgende grote stap wordt gezet. Een compleet softwareplatform voor pensioenadministratie wordt nu ook aangeboden.
  • In 2015 worden de Innovactorganisatie en de Piramide-organisatie ineengevlochten. Ook richt het bedrijf één integraal bedieningsmodel voor incidenten, changes en releasebeleid in. Softwareoplossingen worden op technisch vlak nauw op elkaar afgestemd en in het Piramide Lab aan elkaar gekoppeld. De Finance Suite is geboren.
  • In 2017 wordt besloten de focus exclusief op de financiële sector te richten. Piramide wordt Idella. Wij zijn nu Idella.

Idella
insights