Idella en Van Lanschot Kempen

“Samenspel Idella en Van Lanschot Kempen maakte ontwikkeling Evi mogelijk”

Andries van Luijk, Directeur Evi bij Van Lanschot Kempen
“Evi, het product dat wij samen met Idella hebben ontwikkeld, is uniek in de Nederlandse markt”, zegt Andries van Luijk, Directeur Evi bij Van Lanschot Kempen. Het draait op het BGS Platform van Idella. Evi zorgt ervoor dat de propositie voor vermogensopbouw die wij voor de vermogende particulier hebben ontwikkeld, ook toegankelijk is voor een breder publiek.

“Met Evi kunnen wij onze klanten helpen met de opbouw van vermogen vanaf € 1.000. Dat is een belangrijke aanvulling op ons private banking aanbod, waarmee we ons richten op een jongere doelgroep en klanten die het gemak van online belangrijk vinden. De ontwikkelingen in de online beleving van consumenten gaan heel snel, de verwachtingen en behoeften veranderen voortdurend. Om voorop te blijven lopen en een goede online propositie te behouden, moet je blijven innoveren en doorontwikkelen.”

Keuze voor Idella

“We zochten een geavanceerd platform waar alles in één zit, de hele keten. Het aantal leveranciers dat een systeem kan leveren waar de back-, mid- en front-office met web ontsluiting in zit, is beperkt. Er zijn wel partijen die bancaire systemen aanbieden met een beleggersgiromodule, maar wat Idella biedt is veel geavanceerder, omdat het de kennis en efficiënte oplossing omvat voor het administreren van modelportefeuilles, beleggingsfondsen en alles wat daarbij komt kijken. Daarin is Idella echt wel uniek. Het systeem, in combinatie met hun kennis en ervaring op het gebied van Nederlandse wet- en regelgeving, hun specifieke kennis binnen de beleggingswereld en hun creatieve benadering bij het vinden van oplossingen, maakt Idella voor ons de juiste partner.”

Lancering Evi van Lanschot

“In 2013 hebben wij samen met de voorloper van Idella – Piramide Finance -, Evi van Lanschot gelanceerd. Daaraan ging een jarenlang partnership vooraf, waarin we door intensief samen te werken met kleine multidisciplinaire teams middels scrum onze online propositie hebben ontwikkeld tot wat het nu is.

Idella werkt vraaggestuurd en met een enorm hoog ontwikkelniveau. Voor alle vragen hebben we rechtstreeks contact met de programmeurs en dat werkt enorm efficiënt. Sinds de lancering hebben we op deze manier vernieuwende Evi-apps voor iOS en Android ontwikkeld, verloopt de aanmelding van nieuwe klanten geheel online en zonder papier en zijn wij als ‘robo-advisor’ continu verbeteringen aan het aanbrengen.”

Samenwerking

“Een vereiste van een online propositie is dat je eigenlijk constant samen met ontwikkeling en innovatie bezig bent. Het is dan belangrijk dat het samenwerken met Idella naast productief ook prettig is. Er is een openhartige relatie ontstaan tussen beide teams. We kunnen directe feedback geven en ‘on the fly’ zijn we elkaar constant aan het bijsturen.

Evi draait al jaren stabiel op het BGS Platform: dat geeft een gerust gevoel en biedt Van Lanschot de ruimte om zich op de klantvragen van de toekomst te richten. Evi zit zeker niet stil, we barsten van de plannen en initiatieven om onze klanten te blijven verrassen en ons online aanbod te verbeteren.”

Idella
insights