24 september 2018

Idella verzorgt URM-compliancy

Idella is voorbereid op de komende wijzigingen aan de Wet pensioencommunicatie met twee aanvullende modules voor het doorvoeren van de Uniforme Rekenmethodiek (URM).

Pensioenuitvoerders zijn volgens de Wet pensioencommunicatie vanaf januari 2019 verplicht om in hun communicatie naar deelnemers de Uniforme Rekenmethodiek (URM) toe te passen. Uiteraard is Idella voorbereid op deze wijzigingen en wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de benodigde softwareaanpassingen.

Klanten die de Idella Finance Suite gebruiken kunnen vanaf nu kiezen uit twee aanvullende modules – URM Connect of URM Connect & Calculate - die er beide voor zorgen dat de URM juist en volledig geïmplementeerd wordt binnen het IT-landschap. URM Connect koppelt de Idella Finance Suite met een externe URM rekentool. URM Connect & Calculate biedt een volledige service waarbij Idella de koppelingen en de berekeningen conform de eisen van de AFM uitvoert.

Idella zorgt met deze uitbreidingen ervoor dat pensioenuitvoerders op tijd de noodzakelijke wijzigingen kunnen doorvoeren om zo aan de verplichtingen in het kader van de Wet pensioencommunicatie te voldoen.

Meer informatie?

De afgelopen dagen zijn onze klanten schriftelijk geïnformeerd over deze aanstaande wijzigingen. Heeft u interesse in deze modules of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de afdeling Business Development.